Inrichtingsadvies Facilitair Restaurant kan efficiënter
BLANCO
Inrichtingsadvies restauratieve cateringvoorziening en grootkeukentechniek
Veel gerelateerde overheidsinstanties en bedrijven met een inkoopbeleid, zijn verplicht voor het inrichten van een restaurant met keuken, hierin een onafhankelijk adviseur te betrekken met specifieke kennis en vakbekwaamheid.
Nadeel van dit advies zijn de kosten van de onafhankelijk adviseur ten opzichte van het ogenschijnlijk ‘gratis’ advies, dat een grootkeukenleverancier aanbiedt in combinatie met de opdracht tot levering van apparatuur.
Kan het anders
Door de jaren heen hebben veel adviseurs vastgehouden aan de vertrouwde werkwijze.
En “Ja” het kan anders! Door het ontwerpproces en de aanbesteding van een keukenleverancier efficiënter in te delen.
Het verschil in werkwijze
De gebruikelijke adviesroute is een langdurig proces met het opstellen van een programma van eisen voor het ontwerp, diverse ontwerpfase en het aanbestedingsproces met de noodzakelijke aanbestedingsdocumenten. Na afronding van de aanbesteding kan de geselecteerde grootkeukenleverancier uiteindelijk starten met zijn voorbereidingswerkzaamheden voor de levering.
Met een efficiëntere aanpak wordt direct na het ‘smart’ opstellen van de eisen voor het ontwerp, op een eenvoudige wijze de aanbesteding voor een grootkeukenleverancier uitgevoerd.
Tijdens de aanbesteding van de grootkeukenleverancier, wordt in samenwerking met de opdrachtgever, de architect en de adviseur een schetsontwerp uitgewerkt.
Direct na de aanbesteding wordt de keukenleverancier onderdeel van het ontwerpteam en is verantwoordelijk voor de verdere uitwerking van schetsontwerp tot levering.
In de praktijk blijkt dat deze aanpak veel tijd bespaart en vooral de dubbele werkzaamheden van de adviseur.
Efficiëntere werkwijze
Uiteraard is er een verschil in de uitvoering van advies-, ontwerp- en aanbestedingswerkzaamheden, echter binnen deze efficiëntere werkwijze zijn alle [Europese] aanbestedingsrichtlijnen, prijzen met condities, kwaliteitscriteria en verantwoordelijkheden volgens vigerende wet- en regelgeving gewaarborgd.
Groot voordeel van deze efficiëntere werkwijze
Ingeval een instantie of bedrijf meer locaties of vestigingen heeft en binnen afzonderlijke projecten een levering van restauratieve catering- en/of grootkeukenvoorzieningen verwacht, heeft deze efficiëntere werkwijze een groot voordeel. Door het separaat aanbesteden van een grootkeukenleverancier en het contract voor een bepaalde periode, is het aanbesteden voor de andere projecten met deze voorzieningen niet meer vereist. Ook losse opdrachten tot aanschaf van grootkeukenapparatuur in deze periode vallen onder het contract met de grootkeukenleverancier tegen een vaste prijsstelling en leveringsvoorwaarden.
Voor meer vrijblijvende informatie buro@rubenalosery.nl